• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Området Gagnef är ett paradis för den som gillar fiske. Det finns många olika fiskar i tjärnar, sjoar och rinnande vattendrag. Forsfiske (drömfiske) är också möjligt i Dalälven.

En av de starkaste sidorna av vårt fiske är variationen som erbjuds i Gagnefs kommun. Inom några mil kan du upleva forsfiske efter harr och öring, jerka gädda, specimenfiske efter vitfiskarter eller gammalt hederligt abborrmete i någon av alla de vatten som erbjuds.
Gagnef har härliga fiskevatten: Sjön Glimmen - Öring och röding; Käringforsen, Fänforsen, Hagelängsforsen, Skålforsen, Forsgärdsforsen och Hagforsen - Harr, öring och lax.

Ett fiskekort för Gagnefs fiskeområde kostar 50 kr per dygn. De finns att köpa på turistbyrån och hos ”Vestli’s Fiske”. Båda finns bara 5 km från vår stugby. ”Vestli’s Fiske” kan ge mycket information om fiske i området och de har ett stort sortiment av fiskeutrustning.

Gimmen är en av de största fiskesjöarna 5 km från vår stugby. Du kan också hyra en båt, kostnader 50 kr per dygn.

Svartjärn är en vacker liten fisketjärn på 4 km. Här kan du erbjudas ädelfiske, ett kort kostar 80 kr och gäller 12 timmars fiske och max 3 st. fiskar. Man kan förköpa detta fiskekort hos ”Vestli’s Fiske” och OK i Djurås.

Mer information om fiske på Gimmen och Svartjärn, se Gimmens Fvof >>
Alla information om fiske i Floda-Björbo fiskevårdsområde och Gagnef-Mockfjärds fiskevårdsområde, läs mer Gagnef Fiske >>