• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Dalarna och framför allt närheten av vår stugby med vackra landskap är mycket lämplig för snöskovandring.
Vandring med snöskor är en fantastisk upplevelse under vintern, när det finns mycket snö. Ni kommer till platser som man inte kan nå på skidor. Att vandra med snöskor är mycket enkelt, lämpliga för hela familjen också för barn.
En snöskor är en typ av racket som låser under din vandringskänga.

Närheten av vår stugby erbjuder många möjligheter till vandring med snöskor. Den 480 km stort nätverk av utmärkta vandringsleder i vår Gagnef kommun kan användas perfekt för turer.
Vandringarna går genom ett kuperat landskap med skog och mark, men höjdskillnaden är inte stor och man kan göra utflykter på olika avstånd.

Några spår går längs fäboden, som naturligtvis helt övergivna på vintern och du passerar regelbundet en slogbod, där du kan koppla av. Under vandringen det finns många ställen där du har en vacker utsikt över vinterlandskapet.

Änjansdalen, ett naturreservat direkt bakom vår stugby, är perfekt att utforska på snöskor. Sätta på dina snöskor vid din stuga och gå genom den underbara naturen runt vår stugby.

Vi har utvecklat ett vinterpaket, för de som vill till exempel vandring med snöskor, som ingår av två övernattningar i ett av våra stugor med Bed & Breakfast, se vårt Vinterpaket >>.

Snöskor och stavar kan hyras på oss, men ingår inte i paketpriset.
Ta dina egna högt, robusta och vattentäta vandringsskor med dig.