• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Vår stugby är en bra boende för (längd)skidåkning.
För den som vill åka skidor finns det tillräckligt utmanade backar i Borlänge (Romme Alpin) och Bjursås (Bjursås SkiCenter). På båda skidområdena finns snökanoner och normalt går det att åka från mitten av december till slutet av mars.

Romme Alpin
Romme Alpin är det största skidområdet med många skidmöjligheter och matchar väl backarna i Sälen, men betydligt mer prisvärt med boende och resa till Borlänge. Romme Alpin ligget nära Borlänge och dit åter man på endast 25 minuter bilresa från vår stugby.
Här finns 14 liftar (sex 6-stols expressliftar), 34 nedfarter och ett snowboardpark. 
Läs mer Romme Alpin >>

Bjursås SkiCenter
Ett mindre och mysigt skidområde för familjen är Bjursås Ski Center. Detta skidområdet har också stora möjligheter för längdskidor. Bjursås ligger 25 km norr om Falun och 1 timme bilresa från vår stugby. Här finns 6 liftar, 16 nedfarter och ett bra snowboardpark.

Övriga
Leksand har också ett litet skidområde, kallas Granberget. Här finns 3 liftar och 5 backar och längdskidåkning möjligheter. Mycket lämpligt för nybörjare och familjer med små barn.

 

LÄNGDSKIDÅKNING

I området finns många möjligheter till längdskidåkning, naturligtvis om det finns tillräckligt med snö.
I den direkta närheten av vår stugby är fina skidspår. 400 m från vår stugby finns ett bra elljusspåret av 3,5 km och ett spåret av 8 km mot Gimsbärke (Djurmoskolan).
I Sifferbo finns spåret 'Sifferbo bystuga' och utom Sifferbo finns flera slinga mot Gimsbärke.
I Gagnef finns flera välpreparerade spår och elljusspår (t.ex. Gagnefs IF:s klubbstuga och Golfbanan).

I Falun (Lugnets skidstadion, Sörskog, Stångtjärn) och i Borlänge (Bergebo, Gyllbergen, Mellsta, Skräddarbacken) kan du åka längdskidor på mycket välpreparerade spår. Här finns många spår, vissa av dem har också elljusspår.
Vintertid erbjuder Gyllbergen, som ligger i ett naturreservat, ca 70 km preparerade skidleder i fjällikande miljö. Här finns även den 30 km långa Vildmarksleden som passerar genom vindskydd och raststugor.

Information om skidspåren se Skidspår.se >>

Svenska Skidspelen
FIS Världscupfinal och Svenska Skidspelen är ett evenemang med tävlingar på Lugnets Riksskidstadion i Falun. Faluns stora skidfest, varje år!
Mer information se Svenska Skidspelen >>